Skip to content

Hari gembira Sedunia untuk penulis Eima Manan.

Hari gembira, Blinkers!!

Hari ini 30 jan hari ulang tahun kelahiran penulis Blink Eiman Manan. Mari kita doakan semoga Eiman Manan diberi kesihatan yang baik, kekuatan untuk menempuhi hari-hari seterusnya serta gembira selalu. Happy Birthday! Happy Birthday! Happy Birthday!  ” ^ 0 ^ ”

Tidak lupa juga pada Blinkers-blinkers yang menyambut ulang tahun kelahiran pada bulan Januari. Happy Birthday!!

Apa tidak boleh sambut ‘birthday’? mengikut budaya barat? Tidak salah sambut ulang tahun kelahiran, jika ia mengigatkan diri. “Hello! awak tu dah besar panjang, takkan solat masih perlu disuruh”. Apa? bangun pagipun masih perlu dikejut.

Tapi yang lebih penting meraikan kelahiran bersama ibubapa kita. Dia yang melahirkan, dan ucapan mengingati tarikh tersebut adalah untuk beliau. Takkan ‘celebrate’ hanya dengan kawan-kawan kot atau tunggu ibubapa beri hadiah. Atau minta hadiah dari mereka, apabila tiada hadiah muncung panjang sedepa. Helloo.. hari itu hari bersejarah siapa sebenarnya. Kalau tarikh lahir tersilap tulispun bukan kita tahu. Sedap-sedap sahaja ‘celebrate’. Malu ahh! buatlah sesuatu untuk mereka. Kita beli kek sendiri dan raikan bersama mereka. “Terima kasih ibu kerana melahirkan kami ke dunia”.  (b~_^)b

P1260602

Aja Fazla adalah 2 individu yang bergabung tenaga dalam satu nama.

Anda suka penulisan ini? Kongsi Di Laman Sosial!
Published inAja FazlaTerbaru

5 Comments

  1. JumieJain JumieJain

    Haaa Abang Aja Fazla, sampai nama Eman Manan yang naik. Taulah Kak Eima Manan ni adik Eman Manan. Hihi

    • Aja Fazla Aja Fazla

      Keh keh keh … ini kes Kak Aja tulis tak editlah ini. Hehehe Glam you!

  2. Aina Balqis Aina Balqis

    lah,ingatkan kak eima yang update :3 btw,happy birthday kak eima!!! kita beza 10 hari je 😉

    • Aja Fazla Aja Fazla

      Ini post dedikasi khas hehehe 🙂

  3. Hebatalla Kamaluddin Hebatalla Kamaluddin

    Sannah Helwah kak Eima! <3

Leave a Reply