Skip to content

Selamat Hari Lahir Jumie Jain

Hey Yo! Blinkers!
Macamana? Gempak tak? satu hari dua post sekali! Memang super efektif abang Fazla malam ini [ jika Blinkers tahu kisah sebaliknya aduhai (T__T ) ]

Kali ini ada cerita lagi gempak! Pernah dengar siaran radio tertunda HOTBLINK.FM? …

Ohoi! kali ini ada post istimewa sebenarnya. Bersempena hari kebesaran seorang penulis Blink Book kita Kak Jumie Jain (JJ). Ya! baca betul-betul dia sudah bertambah umur… (mati kalau kak Jumie baca post ini!)

Tarikh keramatnya adalah pada 10 September 2014, lahirnya seorang penulis gagah berwarna hijau! eh! itu bila dia bertukar jadi hero. Silap. Balik pada cerita, itulah hari lahir Kak Jumie Jain (Kelas kau Jumie! masuk blog BlinkBlink cerita birthday…wuhuu!)

Jadi bersempena tarikh keramat itu, muncul juga beberapa DJ keramat tumbuh bagaikan cendawan dalam organisasi Blink Book. Mereka ini semuanya sudah dikerahkan agar memberi ucap selamat kepada Kak Jumie Jain kita.

Maka dengan ini kami persembahkan …

Ucap Selamat Hari Lahir Jumie Jain dari Dj HotBlink FM!Β 
(tak perlu Google line FM ini, memang belum wujud lagi)

Kita bermula dengan…

Nyanyian KIOR seorangan dari DJ paling comel menggunakan dua bangku bertindih apabila duduk di dalam konti ….

 

 

Masuk ke pertengahan malam, DJ tidak asing kita memulakan tugas bersama loghat negeri bukan kelahirannya …ewok…

 

 

Malam masuk ke detik 12 malam,Β berakhir dengan DJ Lolongan dalam segmen istimewanya Auuu…
(Sila gentar ya! sila)

 

Kemudian sebelah pagi keesokkan harinya
(10 jam kemudian…)

Bersambung dengan DJ Blink yang memang kaki bangun pagi!

(sebab dia memang bangun awal pagi kemudian lelap tengahari kih kih kih)

Petang pula kita dapat memujuk DJ Blink yang tidak asing ini …DJ BAT U.K
(Ya! sepatutnya dia bercuti, tetapi disebabkan Kak Jumie, dia gagahkan diri datang konti HotBlink FM)

 

Akhir sekali …

Birthday Girl kita menjawab ke semuanya, silalah volume up pembesar suara masing-masing.

Suara lunak mek kita nih!

 

 

Sekian saya melaporkan dari konti HotBlink FM

Blinkers yang bijak bistari, tekalah milik siapa suara-suara lunak,parau dan high pitch bagai ini πŸ˜‰
(Tuliskan di ruang komen)

Gambar featured image dariΒ billboard.com

Aja Fazla adalah 2 individu yang bergabung tenaga dalam satu nama.

Be Sociable, Share!
Published inAja FazlaAlam AnuarAman WanAzanil FitriEima MananIzanor SharifJumie JainNaim JalilTerbaru

22 Comments

  1. OOoohhhhhhhhhh!!!!! Aku dia dan Blink!!

    • Aja Fazla Aja Fazla

      Birthday girl mana boleh bersuara di sini, syoh syoh hehehe

    • Aja Fazla Aja Fazla

      πŸ™‚ Terima kasih. Sudah dapat teka siapa DJ-DJ nya?

  2. Ultraman Blinkers Ultraman Blinkers

    Best! Seram. Lagi lagi time penulis abang Fazla ini! Haha. Boleh kering gigi time last last time Abang Fazla. *gelak entah apa apa :p*

    • Aja Fazla Aja Fazla

      Hehehe … bunyi gelak itu kebetulan sama pula dengan suara abang Fazla. :).

      Siapa dapat teka siapa DJ DJ nya?

  3. Bestlah,hahahah..lawak pula itu.. Happy Birthday Kak Jumie ;).. Sorry lambat wish :(..

    Okay,sekarang tiba masanya untuk saya meneka kesemua suara-suara DJ-DJ itu..

    DJ yang pertama mesti Kak Hazira Hanapi bukan? Suaranya yang lembut dan ayu itu membolehkan saya meneka.. tetapi tidak tahulah tekaan saya tepat atau tidak.. (harapnya betullah)

    Ok,DJ yang kedua pula ialah.. Abang Azanil bukan? Hampir pening kepala saya untuk memahami apa yang dikatakan oleh DJ tersebut.. berulang-ulang kali juga saya memainkan semula pita suara itu.. dengan loghat yang saya tidak fahami itu.. waduh,waduh..pening sik..kepala gua.. (bahasa indon yang tidak dapat difahami) sempat pula DJ ini menyuruh DJ Lolongan menyiapkan buku..begitu juga saya.. Go,go abang Fazla..

    DJ yang ketiga ini pula,tidak asing lagi.. abang seram kita ini.. iaitu.. *bunyikan dram* Abang Fazla.. hehehe.. semoga abang dapat siapkan buku ya…

    Yeay! DJ ini yang paling saya suka.. DJ itu ialah Abang Tembam kita iaitu Abang Aman Wan… saya pun tidak tahu mengapa.. bila dengar saja suara Abang Tembam ini..mesti saya gelak berguling-guling..saya pun pelik..hehehe…

    Errrr,DJ BAT.UK ini siapa ya? Sudah banyak kali saya mainkan peti suara itu..tetapi tidak dapat juga saya meneka.. Lagi satu,mengapa DJ ini tidak wish Happy Birthday? Hanya dengar bunyi batuk saja.. :3..

    Dan akhir sekali,birthday girl kita.. DJ itu semestinya suara Kak Jumie Jain.. Suara yang seperti berbisik itu..hehehe..walaupun saya sudah menguatkan volume..tetapi hanya dengar suara seperti tidak jelas… hehe..

    Sekian,minta maaf jika ada terkasar bahasa ya…

    Saya minta maaf sekali lagi sebab lambat wish hari lahir Kak Jumie.. SELAMAT HARI LAHIR KAK JUMIE!! :* ..

    • Aja Fazla Aja Fazla

      Nur Ain! Terima kasih.

      Wah! tekaan yang 90% tepat, namun masih belum tahu siapakah DJ Batuk yang misteri itu hihihi…

      Terima kasih ambil masa meneka! πŸ˜€

  4. Saya try ni Abang Fazla .
    Kita mula dengan DJ yang pertama, DJ Hazira, DJ yang konflik indentiti DJ Azanil Fitri, DJ yang glamor intro nya DJ Fazla, DJ split personality DJ Aman Wan dan akhir sekali DJ BAT. UK DJ Naim Jalil…:D

    • Aja Fazla Aja Fazla

      Fatin, tidak tepat! hanya 90% sahaja berjaya dijawab.
      Wah! masih lagi misteri rupanya Dj BAT UK ini…wuhuu

    • Aja Fazla Aja Fazla

      *buntangkan mata* sudah terjawab, baca komen kawan-kawan hehehehe πŸ˜‰

    • Aja Fazla Aja Fazla

      DJ Batuk adalah Abang Oppa Blink hihihi

  5. 1.Dj Kak Hazira
    2.Dj Azanil Fitri
    3.Dj Fazla
    4.Dj Aman Wan
    5.Dj Alam Anuar
    6,Dj Jumie Jain —->birthday girl<—-

  6. Happy birthday for kak Jumie Jain.. Saya doakan kakak menjadi seorang penulis yang terkenal, popular… Akak terima ye…. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

  7. Saya doakan akak menjadi seorang penulis yang berkaliber, dan popular…. (eh, akak memang dah popular lah) Bravo… Bravo!! πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    HAPPY BORDERS TO YOU, KAK JUMIE JAIN.. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰
    πŸ˜†πŸ˜†
    I HOPE YOU BE HAPPY FOR EVERY TIME AND EVERY DAY…

Leave a Reply